Маневицький форум

Місце для спілкування і хорошого настрою
Сьогодні: 16 січня, 2018, 20:39

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 72 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 12 жовтня, 2007, 09:59 
Офлайн
Пані

З нами з: 12 жовтня, 2007, 07:22
Повідомлення: 133
Звідки: Маневичі форевер, Львів
Макс написав:
Люди, порадьте якусь програмку яка б в заданий час вимикала компа, а то засинаю і комп працює цілу ніч

Роби так як я:
Включи на ніч якийсь фільм і постав галочку в Light Alloy шоб виключався після закінчення :
під фільм скоріше заснеш і гудіти нічого не буде цілу ніч )))

_________________
Всі дороги ведуть в Рим, а всі ссилки на порносайти.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 12 жовтня, 2007, 12:39 
Офлайн
Адміністратор
Аватар користувача

З нами з: 09 травня, 2007, 21:02
Повідомлення: 1490
Звідки: Львів-Маневичі
Коли фільм втикаю на ніч то так і роблю. Але в мене ще й тюнер стоїть і наніч дивлюсь ТВ, а ПЗ тюнера комп не вимикає.

_________________
Мій особистий блог


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 18 жовтня, 2007, 23:13 
Офлайн
Адміністратор
Аватар користувача

З нами з: 09 травня, 2007, 21:02
Повідомлення: 1490
Звідки: Львів-Маневичі
Зображення
Зображення

_________________
Мій особистий блог


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 18 жовтня, 2007, 23:45 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
Для вимкнення компа є прикольна прога Smart Shutdown. З настройками думаю сам розберешся. Хоча не викупаю чому ти питаєш про неї на форумі. Є Гугл є слова "Выключение, Shutdown, программа, скачать" :)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 19 жовтня, 2007, 11:37 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
Зображення
Афігєть :))


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 листопада, 2007, 11:47 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
Рекомендую всім для використання браузер OperaAC - опера з розширеними настройками. В ній стільки різних фішок, що закачаєшся просто...


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 29 січня, 2008, 11:54 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
Для тих, хто помічає, що з часом його комп і його Вінда починає страшно тормозити і навіть часто діло доходить до зміни самої ОСі, щоб працювала "як в перший день" рекомендую користуватися прогою BySoftFreeRAM32 Мені самому дивно стало, коли дізнався, що головне навіть не об"єм пам"яті, який має комп, а головне наскільки добре налаштована її робота. Після різних важких прог в оперативці залишається купа даних (різних змінних для функцій і т.д.) які залишають проги навіть після їх вимкнення, а також в пам"яті часто з"являються "дири" - місця, які не заповнені ніякими даними, але лишаються зарезервованими для них аж до виключення компа. Ця ж прога може одним кліком дефрагментувати оперативку, очистити її від мусору і таких дир. Працює навіть в автоматичному режимі в треї.
Підвищити шв. загрузки компа можна зайшовши в "Выполнить" або Win+R і прописавши там msconfig (Enter) Далі вкладка Автозагрузка і познімати там галочки напроти навіть всіх прог - там немає важливих для роботи системи програм. Хіба лише антивірус з фаєрволом можна залишити.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 31 січня, 2008, 14:06 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 28 січня, 2008, 17:11
Повідомлення: 54
Step написав:
Тоді візьми звичайну ліцензійну копію от і все. З однієї можна поставити на всі компи. А скажеш, що заплатила за "N" копій і будеш мати гроші )))


Не вийде, при установці на кожний окремий компютер алгоритм видає код активації різний, при спробі зареєструвати вже встановлену і зареєстровану ОС видасть що не можливо цього зробити так як вона зареєстрована, ну і звичайно що той код активації на одному компі до іншого не підійде :)

Варіант тільки один ставити корпоративну версію.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 31 січня, 2008, 14:18 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 28 січня, 2008, 17:11
Повідомлення: 54
Step написав:
Працював я з лінуксом, він надійний, але коли знайдеш якусь нову прикольну прогу під вінду сидітимеш і думатимеш - а коли ж вона вийде під лінухі? Ставити дві операційних якось не гут. Одна буде на диску "Д", а він повільніший від "С"


на *nix системах немає ніяких дисків С і D!!!
відбиваєш на початку розділ для лінуха (який потім форматнеш в файлову систему ext2, не забувши при цьому створити swap розділ) а тоді розбивай собі все що залишилось на скільки хочеш дисків для ХР і став його на С.
Найкраще все це робити патрішиком 8.0 він сам все створить необхідне для того щоб в майбутньому поставити лінух.

В мене стоїть Suse Linux 10.0 і ніяких проблем.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 31 січня, 2008, 14:53 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
bossfeel написав:
Не вийде, при установці на кожний окремий компютер алгоритм видає код активації різний, при спробі зареєструвати вже встановлену і зареєстровану ОС видасть що не можливо цього зробити так як вона зареєстрована, ну і звичайно що той код активації на одному компі до іншого не підійде
Варіант тільки один ставити корпоративну версію.

1 Тут в термнах можуть бути розбіжності. Для установки Вінди на комп можна хоч 1000 разів використати один і той же код. Для реєстрації її на Майкрософті, звісно лише один раз. Але питання - воно тобі нада, та реєстрація на Майкрософт? :D Оновлення для Вінди можна лити не лише з офіційного сайту... Ну а для активації не важко і якісь ліки знайти :) Для перевірок важливими є лише папери про Ліцензійність вінди, а не те що пише в консолі після команди systeminfo.
bossfeel написав:
на *nix системах немає ніяких дисків С і D!!!

відбиваєш на початку розділ для лінуха (який потім форматнеш в файлову систему ext2, не забувши при цьому створити swap розділ) а тоді розбивай собі все що залишилось на скільки хочеш дисків для ХР і став його на С.

Найкраще все це робити патрішиком 8.0 він сам все створить необхідне для того щоб в майбутньому поставити лінух.
В мене стоїть Suse Linux 10.0 і ніяких проблем.

2 В курсі. Мав на увазі розмітку вінта, яку видно в ДОСі і Вінді. З Лінукса ці диски стає видно як hda1 hda2... В мене два вінта на компі, тому навіть маю й hdb1 hdb2...
Я вже встиг змінити Укр МайЛінукс, на Knoppix, потім на Мандріву 2008, а потім навіть на Open SUSE 10.3 і скажу, що з цього усього більш за все сподобалася Мандріва. Ну а на рахунок фрази "Без проблем" Назву її тобі - як мінімум кодування в XMMS :D Думаю це тобі знайомо.
А, і ще одне - спробуй замість Partition Magic 8 прогу Acronis Disk Director Suite 10


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 31 січня, 2008, 18:53 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 28 січня, 2008, 17:11
Повідомлення: 54
Step написав:
1 Тут в термнах можуть бути розбіжності. Для установки Вінди на комп можна хоч 1000 разів використати один і той же код. Для реєстрації її на Майкрософті, звісно лише один раз. Але питання - воно тобі нада, та реєстрація на Майкрософт? :D Оновлення для Вінди можна лити не лише з офіційного сайту... Ну а для активації не важко і якісь ліки знайти :) Для перевірок важливими є лише папери про Ліцензійність вінди, а не те що пише в консолі після команди systeminfo.


але тільки для одного і того ж компа, дійсно можеш хоч один і той же код активізації вводит але не на інший комп, бо алгоритм тобі видасть зовсім інше.

bossfeel написав:
2 В курсі. Мав на увазі розмітку вінта, яку видно в ДОСі і Вінді. З Лінукса ці диски стає видно як hda1 hda2... В мене два вінта на компі, тому навіть маю й hdb1 hdb2...
Я вже встиг змінити Укр МайЛінукс, на Knoppix, потім на Мандріву 2008, а потім навіть на Open SUSE 10.3 і скажу, що з цього усього більш за все сподобалася Мандріва. Ну а на рахунок фрази "Без проблем" Назву її тобі - як мінімум кодування в XMMS :D Думаю це тобі знайомо.
А, і ще одне - спробуй замість Partition Magic 8 прогу Acronis Disk Director Suite 10


тут я щось ніяк не можу вїхати, що саме ти добиваєшся з розмітки і що ти хочеш з того мати ?
на рахунок кодування і шифрування: тут вже треба визначитись від кого і чого ти маєш захищатись, але всім відомо що кращого захисту від проникнення в твій комп ніж *nix системах поки що немає. Щодо передачі та прийманні інформації та її шифрування, то тут можна навіть дійти до апаратних засобів шифрування. в лінуксах і не погано використовується SSH, приват і паблік ключі можеш змінювати скільки завгодно, зокрема до доступу до сервера БД можна використовувати термінал Putty - така робота більш досконала описує саму навіть схему створення unix, так як ця ОС була створена спеціально для роботи з сервером через термінали.
Ну а якщо в тебе запущена служба telnet і відкриті порти по ній, то тут вже й мови про захист ніякої й йти не може.

взагалі навіть більшість сервері в інеті саме на юнікс подібних ОС, що забезпечує їм безперервну роботу, надійність в захисті, та невелику необхідність в ресурсах.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 31 січня, 2008, 23:42 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
bossfeel написав:
але тільки для одного і того ж компа, дійсно можеш хоч один і той же код активізації вводит але не на інший комп, бо алгоритм тобі видасть зовсім інше.

:shock: Тю, ти шось гониш. Як інший комп дізнається про те, що з цього диска вже ставили Вінду на інший??? Вінда при установці допише на диск, який вже неможливо записати, інфу про те, що вже ставилась на іншу машину???
Та й про шифрування і захист в Лінуксі я мову не вів. Я вів про конфліктні кодування, бо Вінда (російська) любить cp_1251, а Лінухи utf8 і тому подібне. Це призводить до того, що коли запускаєш XMMS наприклад, то він не підтримує кириличних тегів і назви пісень в ньому відображаються кракозябрами. Та й не лише в XMMS такі проблеми. А на рахунок безпеки - тут вже краще Open BSD собі ставити. Та й віруси пишуть як для Юніксів так і для Вінди. Я ж не збираюся розмішувати на свому компі публічні FTP Web чи ще якісь сервери. Для мене і безкоштовного хостінгу достатньо, тому Лінь використовую не часто - лежить про всяк випадок збоку і всі діла.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 01 лютого, 2008, 11:20 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 28 січня, 2008, 17:11
Повідомлення: 54
Step написав:
:shock: Тю, ти шось гониш. Як інший комп дізнається про те, що з цього диска вже ставили Вінду на інший??? Вінда при установці допише на диск, який вже неможливо записати, інфу про те, що вже ставилась на іншу машину???


Принцип реєстрації вінди ліцензійної, кожний сд має свій так би мовити номер який є унікальним з відповідним ключом до його. При формуванні коду авторизації після якого тобі дадуть код активації відбувається ряд процесів в якому задіяні якісь не зрозумілі дані із харда, так от код авторизації з вище сказаного на різних машинах буде різний тому сформувати вірний код активації тобі не вдасться. При чому використовується два різних алгоритми по вичисленню цих кодів один в тебе другий в представництві мілкософта :)

якусь бурду написав може так буде зрозуміліше
визначення коду авторизації:
номер ОС + ключ + хард + алгоритм = код авторизації (якимсь чином алгоритм вираховує унікальні дані для цих всих номерів, і який потім може бути перевірений навіть алгоритмом для коду активації)
визначення коду активації:
код авторизації + алгоритм = код активації

Було особисто перевірено на дійсно ліцензійних дисках (5 машин - 5 ОС, 2 ОС ХР хоум і 3 ОС ХР проф). вся активація відбувалась по телефону з представництвом мілкософта в Києві, спроби нахімічити не пройшли (поставити вже зареєстровану ОС на інщу машину, сказати код активації чи той що видасть чи попередній ОС нічого не помагає мілкософт сидить і "бдить" :) )

І нічого ОС не дописує на диски з дистрибютивом :)

З.І. І ще одне до кожного диску з ОС є наклейка на якій міститься серійний номер, назву ОС і яка підтверджує що дійсно Ос ліцензійна, після встановлення ОС цю наклеєчку необхідно наклеїти на системник.
Способів перевірки на факт ліцензійності ОС більш всього є у представників мілкософта і реалізовані вони видно як програмні.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 01 лютого, 2008, 12:30 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
bossfeel написав:
кожний сд має свій так би мовити номер який є унікальним з відповідним ключом до його.

Ну і про що ми тут споримо? :) Я і мав на увазі ситуацію, що код, який потрібно вводити під час ІНСТАЛЯЦІЇ вінди, є унікальним лише для однієї ОСі. Пояснюю. Якщо я купив два диски з ХР, однієї і тієї ж збірки, то під час її інсталяції я можу ввести код як з того диску, так і з іншого (умова повинна бути така - номер збірки вінди один і той же, СП теж один і той же, версія одна і та ж - припустимо Хоум Едішн) Це було перевірено. Брали ХР СП2 Про Едішн і був колись до неї код. Ставили, під час запросу коду дали їй код не той, що був на диску (загубили), а з іншого диску, на якому була точно така ж ХР СП2 Про Едішн. Проканало. Вінда стала. Замість активації був кряк - активували і всі діла. Якщо ставити корпоративну версію, і дати їй код, який був на одному чи іншому диску ХР СП2 Про Едішн, то звісно не прокатить. Ну а той алгоритм, який був описаний якраз і є основою всіх кряків Вінди. Народні вмільці проводять з прогою активації процес зворотній компіляції програми, але не рідним компілятором (х/з на чому та прога в Вінді написана) а компілятором Ассемблеру - так званий процес "дизассемблирования". Далі уважно вивчають код і знаходять ту частину, яка і формує алгоритм активації. Далі ця частина стає основою кряку - на неї грубо кажучи одягають Вікно, створюють кнопку (записують мелодію часто :) ) і компілюють. Все - готово. Прога працює за таким же алгоритмом, як і активація Вінди, тому вона завжди видасть потрібний для активації код. Причому він є не один - їх багато може бути для однієї і тієї ж машини. Думаю, що тему закрито, оскільки многа букаф і вже влом писати. Але висновок один - для ІНСТАЛЯЦІЇ код може бути спільним для багатьох дисків з одним і тим же дистрибутивом. Для АКТИВАЦІЇ (якщо не зробити, то через 30 днів Вінда примусить) на кожному компі код є унікальним.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 01 лютого, 2008, 13:46 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 28 січня, 2008, 17:11
Повідомлення: 54
Step написав:
Для АКТИВАЦІЇ (якщо не зробити, то через 30 днів Вінда примусить) на кожному компі код є унікальним.


Ось і дійшли до того що один одному пояснювали довгий час тільки різними шляхами :lol:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 лютого, 2008, 16:45 
Офлайн
Адміністратор
Аватар користувача

З нами з: 09 травня, 2007, 21:02
Повідомлення: 1490
Звідки: Львів-Маневичі
Може хтось чув чи можна інсталювати оперу і аську не на диск С , а на флешку. І потім просто втикаючи на інші компи флешку використовувати ці програмки????

_________________
Мій особистий блог


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 лютого, 2008, 20:09 
Офлайн
Старожил
Аватар користувача

З нами з: 14 грудня, 2007, 12:31
Повідомлення: 542
Звідки: Маневичі
Макс написав:
Може хтось чув чи можна інсталювати оперу і аську не на диск С , а на флешку


Portable Opera@USB 9.24 International Version

Зображення
Версия браузера Opera для установки на любые переносные устройства хранения данных - флеш-брелки и т.п.
Opera предоставялет максимальные возможности для навигации в Интернете. Это самый быстрый, безопасный и простой в использовании из имеющихся в распоряжении пользователей браузер. Мы разработали браузер Opera, чтобы максимально удовлетворить Ваши потребности – будь то эффективная работа, интересные развлечения или самовыражение.

Ось зсилка: http://www.wara.ru/2007/10/30/portable- ... ional.html
P.S. На сайті потрібна реєстрація...

Portable ICQ 6 Rus

Зображення
Portable ICQ 6, русская, без рекламы - для тех кому нравится оригинальный клиент ICQ
Размер: 17.3 Мб

http://www.wara.ru/soft/63241-portable-icq-6-rus.html

Пробуй 8)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 лютого, 2008, 20:25 
Офлайн
Старожил
Аватар користувача

З нами з: 14 грудня, 2007, 12:31
Повідомлення: 542
Звідки: Маневичі
8) Пишу зараз в опері, яка запущена з флешки - скачана по тій зсилці, що я давав вище.., так, що працює 100% :D


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 лютого, 2008, 21:41 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
Багато прог, які й не випускалися портативними здатні працювати на будь яких носіях. Корисно для асі/квіпу/і т.д. - хісторі носиш на флешці і ніхто її не підчитає. В Опері добре носити всі лінки, які в ній зберігаються, а також кукі з паролями і всіма іншими потрохами. В мозіллі наприклад є спец плагін, який зберігає все це на сервері і навіть флешка не потрібна. За будь яким компом вмикаєш мозіллу, заходиш на свій аккаунт і все твоє під рукою завжди. Після зміни ОС, звісно, теж саме. Навіть більше - існують же ОСі, які адаптовані для встановлення на флешку (Лінукси, Вінда ХР). Тоді з такої флешки можна загрузити будь-який комп, що підтримує ЮСБ і користуватися ним ( а саме інфою на харді ) в своїх корисних/злочинних цілях :D Крім того десь на http://www.xakep.ru читав про рецепт встановлення одразу і Лінукса і Вінди ХР на флешку - тоді це вже професійний інструмент, з яким можна ходити і "заводити" будь-які компи. :)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 28 травня, 2008, 01:41 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 26 січня, 2008, 22:10
Повідомлення: 281
Звідки: Маневичі
А я поставив собі 2 ОС: XP SP2 і Linux Ubuntu 7.10. Спочатку незручно було працювати під лінухом, але зараз звик і навіть комфортніше, ніж під віндою, особливо, коли клікаєш, де попало, в І-неті :) Віндовс загружаю тільки, щоб обновився антивір, ну і,напр., коли зустрічаєш сайт заточений спеціально під вінду, тоді мусиш перегружатись. Але онлайнові проги в вінді (квіп, скайп) поки-що кращі, як на мене, ніж той же скайп, або пінгвін в лінуху. Пінгвін спотворює укр. текст, історію не хоче зберігати, а скайп не підтримує відеотрансляції (а ми тут почали веб-камерами гратись, цікаво) і от приходиться спеціально для скайпу перевантажувати комп :( А лінь же ж... Може, хтось підкаже, яку тут ще можна поставити прогу в лінух замість скайпа, щоб працювала з веб-камерою, буду вдячний за допомогу


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 29 травня, 2008, 21:55 
Офлайн
Чайнік
Аватар користувача

З нами з: 29 червня, 2007, 06:17
Повідомлення: 724
Григорій написав:
коли зустрічаєш сайт заточений спеціально під вінду

Наприклад? ))
Для таких речей як аська і скайп ліпше юзати Вінду. Для чого вам Лінукс взагалі? Є бажання сервер зробити з компа? )) Якщо для "пороздуплятися" то це класно, але в нього свої заморочки, тому ліпше вже вінда з Квіпами і Скайпами.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 29 травня, 2008, 23:45 
Офлайн
Форумчанин

З нами з: 26 січня, 2008, 22:10
Повідомлення: 281
Звідки: Маневичі
Так одразу і не згадаю багато, хоча зрідка зустрічав, і не один. От, наприклад, недавно скачав інструкцію по користуванню апаратом для плазмової обробки "Plazarium" і, хоч ніби-то все, що треба, встановлено, читає тільки заголовок і малюнки, а все інше одні кубики. Хоча з інших сайтів PDF-формат читає спокійно. Було колись, що з котрогось поштового сервака отримав листа краказябликами.
Step написав:
Для таких речей як аська і скайп ліпше юзати Вінду. Для чого вам Лінукс взагалі? Є бажання сервер зробити з компа? )) Якщо для "пороздуплятися" то це класно, але в нього свої заморочки, тому ліпше вже вінда з Квіпами і Скайпами.

Ну, не знаю. Я не є крепким юзером і багато речей не знаю. Певно, справді хочеться пороздуплятись. А квіп з скайпом я юзаю лише по потребі, на більше просто нема часу. Вмикаю комп, вмикаються пінгвін з скайпом і все. Для спілкування вистачає і того, що є в лінуксі. Хотілося б трохи додати сервісу, що ж тут поганого? Того й спитав. Хоча великої необхідності і тут нема, не так багато в мене колег, що люблять показувати "морду ліца" :) Та я їх і так, як облуплених, знаю. Ну і головне, мабуть, чого я в лінуксі, те, що в свій час мене кілька разів бомбили віруси і мені набридло з ними воювати. Ну й добрих маю друзів, котрі з лінухом вже не один рік і я їм довіряю. Зараз в мене нема теми антивірів, ключів і т. д., отже є якийсь момент економії. І в і-неті комфортно, і носій не боїшся чужий втикнути, це теж важливо, я думаю. А відносно з компа сервер, що мається на увазі?


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 72 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
Блог про електроінструменти, садову техніку, обладнання,